4 personen
uitdagend
45 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Loempia met vulling van mihoen en krabstick

Loempia met vulling van mihoen en krabstick

ingrediënten


45 min
4 personen
200 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram krabsticks
rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

100 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar

1 pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de mihoen in kokend water met 1 kippenbouillontablet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 2 Knip de mihoen in grove stukken en meng met de lente-/bosuitjes, koriander, rode peper en krabsticks (surimi).
  • 3 Leg per loempia 2 vellen filodeeg op elkaar, leg er zo 4 in een ruitvorm op het werkblad en verdeel de vulling over het midden van de vellen.
  • 4 Sla eerst de zijpunten naar binnen en rol dan van onder naar boven op. Plak de randen vast met een beetje water en laat afgedekt met een schone doek in de koelkast rusten.
  • 5 Verhit 200 ml zonnebloemolie en bak de loempia's om en om in een paar minuten goudbruin en krokant. Houd ze eventueel warm in een lauwwarme oven.
  • 6 Lekker met chili- of sojasaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté