gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Loempia’s met zalm en bosui

Loempia’s met zalm en bosui

ingrediënten


30 min
2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels chilisaus

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

6 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt verse gember
1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

12 loempiavellen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Laat de loempiavellen in de verpakking ontdooien. Snijd de zalm in 12 gelijke reepjes en meng ze met de vissaus, gember en het limoensap. Snijd de bosui in stukken van 10 cm en snijd deze in de lengte in vieren.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dip. Leg de loempiavellen naast elkaar op het werkvlak en verdeel de bosui en gemarineerde zalm er in een horizontale lijn over. Bestrijk de randen met water en rol de vellen op. Zorg dat de naad goed dichtplakt.
  • 3 3. Verhit de olie tot 180°C en frituur hierin de loempia’s in een paar minuten om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de chilidip.

bereidingstip

Liever niet frituren? Je kunt de loempia’s met zalm en bosui ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de rolletjes met olie en bak ze hoog in de oven in circa 15 minuten goudbruin.. Gebruik filodeeg in plaats van loempiavellen voor dit recept en bak dan in de oven zoals hierboven omschreven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 6 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst