8 personen
gemiddeld
40 min.
tussendoortje, voorgerecht
recepten Loempiaatje met mie en garnalen

Loempiaatje met mie en garnalen

ingrediënten


40 min
8 personen
6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

224 gram filodeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels chilisaus

dit product is niet beschikbaar

100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

20 glasmie

  • 1 Wel de glasmie volgens de gebruiksaanwijzing in water met het bouillontablet.
  • 2 Zet een vergiet op een bak waar de prei in zit en giet de mie hierboven af.
  • 3 Laat de prei nog een paar minuten staan en spoel de mie onder koud water af. Laat goed uitlekken.
  • 4 Giet ook de prei af en laat goed uitlekken. Knip de mie wat kleiner en vermeng met de prei en garnalen.
  • 5 Breng deze vulling op smaak met chilisaus. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 6 Snijd de filodeegvellen in de breedte doormidden. Bestrijk de helft van de vellen met een kwastje olie.
  • 7 Leg hierop weer een vel en verdeel hierop een beetje van de vulling. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol dan het deeg op tot een strak rolletje.
  • 8 Plak de rand dicht met wat olie en leg de rolletjes met de naad naar onderen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 9 Bestrijk de loempiaatjes met een kwastje olie en bak ze in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm met een beetje chilisaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip