4 personen
uitdagend
25 min.
tussendoortje, voorgerecht
home recepten Loempiaatjes met scherpe saus

Loempiaatjes met scherpe saus

ingrediënten


25 min
4 personen
rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram gekookte ham

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

20 gram rijstmie

dit product is niet beschikbaar

224 gram filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Laat het deeg in de verpakking ontdooien. Week de rijstmie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af, spoel onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
  • 2 Snijd de wortel, bosui en ham in dunne reepjes van dezelfde dikte en circa 10 cm lengte. uten goudbruin. Roer ondertussen de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en serveer de saus bij de loempia’s.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een deegvel met een kwastje olie en leg er een deegvel bovenop.
  • 4 Snijd dit doormidden en leg op elke helft een plukje mie en wat groenten en hamreepjes.
  • 5 Bestrijk de randen van het deeg lichtjes met olie, vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg in de lengte strak op.
  • 6 Leg de loempia’s met het naadje naar onder op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin.
  • 7 Roer ondertussen de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en serveer de saus bij de loempia’s.

wijnadvies

Lekker met Arthur Metz Gewürztraminer


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté