voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
6 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Luiks stoofvlees

Luiks stoofvlees

ingrediënten

2 eetlepels zonnebloemolie

75 gram boter

1 kilogram hamlap

1 kilogram magere runderlap

2 uien

1 winterwortel

5 stengels bleekselderij

400 milliliter vleesbouillon

400 milliliter vleesfond

2 theelepels paprikapoeder

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

2 laurierblaadjes

2 eetlepels mosterd

1 fles donker bier

2 eetlepels honing

1 eetlepel maizena

1 eetlepel bloem

200 milliliter kookroom

2 eetlepels verse peterselie

2 eetlepels diepvriespeterselie


  • 1 Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin in 5 minuten.
  • 2 Voeg de uien, wortel en bleekselderij toe en bak ze even mee.
  • 3 Giet de bouillon erbij en voeg peper, zout, paprikapoeder, tijm, laurier en mosterd toe. Stoof bij gebruik van hamlappen zachtjes 20 minuten, bij runderlappen 75 minuten.
  • 4 Voeg het bier en de honing toe en stoof nog 15 minuten. Meng de maïzena of bloem door de room, roer het mengsel door de stoofpot en bind de saus ermee op een lage stand.
  • 5 Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met gekookte aardappelen of grof bruinbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 40 gram