gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Luxe appel-perentaartjes

Luxe appel-perentaartjes

ingrediënten


15 min
250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 peer

dit product is niet beschikbaar

1 grote appel

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kaneelpoeder
20 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode port 

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels appelsap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

eidooier

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

30 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Wel de rozijnen in de (lauwwarme) appelsap.
  • 2 Maal voor de vulling de hazelnoten met de suiker en kaneelpoeder fijn. Voeg de maizena, het ei en 15 gram boter toe en meng goed. Zet dit mengsel apart.
  • 3 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en verdeel de vulling erover. Leg de appel, peer en rozijnen erop.
  • 4 Smelt de rest van de boter en strijk deze over het fruit. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Laat helemaal afkoelen en garneer met een quenelle van slagroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 9 gram