4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Luxe paella Valenciana

Luxe paella Valenciana

ingrediënten


25 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar

350 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

250 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 kleine drumsticks

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de drumsticks rondom bruin. Schep de chorizo erdoor en bak even mee. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog even mee.
  • 2 Roer de rijst en saffraan erdoor en giet de bouillon erbij. Kook afgedekt circa 10 minuten op een lage stand. Neem de drumsticks uit de pan en houd apart.
  • 3 Voeg de doperwten, zalm en kabeljauw toe en schep door de rijst. Kook zachtjes 3-4 minuten verder.
  • 4 Serveer de paella met de drumsticks erop. Bestrooi met peterselie en garneer met partjes citroen.

bereidingstip

Neem kippenvleugels voor dit recept in plaats van drumsticks.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1045 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 94 gram
eiwit 68 gram