4 personen
eenvoudig
30 min.
brunch, ontbijt
home recepten Luxe roerei op broodhartjes

Luxe roerei op broodhartjes

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram gekookte ham

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kruidenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

8 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

uitsteekvormpje

  • 1 Snijd met een mes of steek met een vormpje hartjes uit het brood. Verhit de ovengrill en gril de broodhartjes aan beide kanten goudbruin en knapperig.
  • 2 Klop intussen in een kom de eieren los met de melk. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit de boter in een koekenpan en laat de spinazie hierin slinken. Voeg de tomaatjes toe en warm kort mee. Giet het eimengsel in de pan, voeg de bieslook toe en bak de eieren al roerend.
  • 4 Neem de pan van de warmtebron als de eieren bijna helemaal gestold zijn (ze mogen hier en daar nog een beetje vloeibaar zijn).
  • 5 Bestrijk de broodhartjes met de kruidenkaas. Schep het roerei op de broodhartjes en leg een plakje gerookte zalm of ham erop.

bereidingstip

Met dit recept kun je eindeloos variëren met restjes van allerlei groenten en kruiden die nog in de koelkast liggen.. Wil je dit ontbijtje extra feestelijk maken? Meng dan voor je moeder wat versgeperst sinaasappelsap met een beetje prosecco en serveer dit in een mooi glas. Of maak een smoothie van yoghurt, banaan, bosvruchten en honing, ook lekker voor jezelf!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté