-
1
Smelt de boter in een pannetje op een lage stand. Giet het doorzichtige deel voorzichtig in een kom, zonder dat de witte melkdeeltjes meekomen. Laat iets afkoelen.
-
2
Meng de bloem met het griesmeel en giet de geklaarde boter erbij. Wrijf de boter voorzichtig erdoor en laat minimaal 30 minuten staan.
-
3
Laat intussen dadels met 2-3 eetlepels water op een lage stand zachter worden. Pureer de dadels tot een pasta (voeg als dit lastig gaat wat extra water toe). Roer de witte melkdeeltjes van de geklaarde boter en alle noten erdoor. Zet deze vulling apart.
-
4
Giet het amandelaroma, eventueel rozenwater naar smaak en 150 ml water bij het bloemmengsel. Wrijf alles door elkaar, maar kneed niet te veel. Giet indien nodig meer water erbij om een soepel deeg te krijgen. Zet circa 1 uur in de koelkast.
-
5
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel het deeg in 20 gelijke stukjes en rol uit tot balletjes. Druk steeds met de duim een deegballetje in de handpalm tot een platte cirkel. Schep 1 theelepel vulling erop en druk het deeg om de vulling heen zodat het deeg de vulling volledig bedekt. Druk de koekjes iets platter en leg op de bakplaat.
-
6
Bestrooi de koekjes met de pistache en bak circa 12 minuten in de oven.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie |
290 kcal |
vet |
17 gram |
verzadigd vet |
6 gram |
koolhydraten |
26 gram |
eiwit |
6 gram |