gemiddeld
40 min.
tussendoortje

Ma'amoul

ingrediënten


40 min
1 eetlepel pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

rozenwater
1 theelepel amandelaroma
100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram dadels

dit product is niet beschikbaar

250 gram griesmeel

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Smelt de boter in een pannetje op een lage stand. Giet het doorzichtige deel voorzichtig in een kom, zonder dat de witte melkdeeltjes meekomen. Laat iets afkoelen.
  • 2 Meng de bloem met het griesmeel en giet de geklaarde boter erbij. Wrijf de boter voorzichtig erdoor en laat minimaal 30 minuten staan.
  • 3 Laat intussen dadels met 2-3 eetlepels water op een lage stand zachter worden. Pureer de dadels tot een pasta (voeg als dit lastig gaat wat extra water toe). Roer de witte melkdeeltjes van de geklaarde boter en alle noten erdoor. Zet deze vulling apart.
  • 4 Giet het amandelaroma, eventueel rozenwater naar smaak en 150 ml water bij het bloemmengsel. Wrijf alles door elkaar, maar kneed niet te veel. Giet indien nodig meer water erbij om een soepel deeg te krijgen. Zet circa 1 uur in de koelkast.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel het deeg in 20 gelijke stukjes en rol uit tot balletjes. Druk steeds met de duim een deegballetje in de handpalm tot een platte cirkel. Schep 1 theelepel vulling erop en druk het deeg om de vulling heen zodat het deeg de vulling volledig bedekt. Druk de koekjes iets platter en leg op de bakplaat.
  • 6 Bestrooi de koekjes met de pistache en bak circa 12 minuten in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 6 gram