4 personen
eenvoudig
35 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Maaltijdsalade met asperges, spekjes en boerenkaas

Maaltijdsalade met asperges, spekjes en boerenkaas

ingrediënten


35 min
4 personen
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram oude boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 krop sla

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 kippenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

2 kruidenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram witte asperge

dit product is niet beschikbaar

500 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de krieltjes in de schil in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en laat uitdampen.
  • 2 Snijd het houterige uiteinde van de asperges af en snijd ze in stukken van 3-4 cm. Kook de aspergestukken in water met de bouillonblokjes in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Spoel koud water over de asperges en laat uitlekken.
  • 3 Rooster de spekblokjes in een droge, hete koekenpan krokant.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg 3 eetlepels aspergekookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de krieltjes.
  • 5 Verdeel de sla over een schaal of borden. Schep de asperges, krieltjes, spekjes, kaas en dressing door elkaar. Verdeel dit mengsel over de sla. Garneer met partjes ei en bestrooi met peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté