- 1 Snijd of schaaf de aubergine en courgette in de lengte in dunne plakken en verdeel de paprika, zonder zaadjes, in brede repen.
- 2 Kruis de tomaten in aan de onderkant. Bestrijk de aubergine, de courgette, depaprika en tomaat met 1 eetlepel olijfolie.
- 3 Verhit een grillpan en rooster hierin de groenten aan beide kanten 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper.
- 4 Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper toe.
- 5 Schep de rest van de olijfolie door de biefreepjes en rooster deze in de hete grillpan circa 2 minuten. Strooi er zout en peper over.
- 6 Rooster intussen de amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin.
- 7 Verdeel de ijsbergsla over de borden of een schaal. Schik daarop de gegrilde groenten en biefreepjes, strooi de amandelen erop en giet de dressing erover.
bereidingstip
Lekker met Turks brood en warme tomatensaus van 200 ml gezeefde tomaten (pakje) of 1 pot pastasaus waaraan 1 theelepel versgehakte of ½ theelepel gedroogde tijm is toegevoegd.