2 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht, hoofdgerecht
recepten Maaltijdsalade met paddenstoelen en gebakken camembert

Maaltijdsalade met paddenstoelen en gebakken camembert

ingrediënten


25 min
2 personen
2 eetlepels rodebessensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels port

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

25 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode vruchtenazijn
2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram witbroodkruim
50 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 camembert

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de camembert in punten. Zet bloem, ei en paneermeel klaar in verschillende diepe borden. Wentel de kaaspuntjes eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie, fruit de knoflook en bak hierin de paddenstoelen kort. Schep de paddenstoelen uit de pan en houd ze warm.
  • 3 Meng 4 eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn, zout en versgemalen peper en schep deze dressing door de sla.
  • 4 Verdeel de sla over 2 borden. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de kaaspuntjes in circa 2 minuten goudbruin.
  • 5 Verdeel de kaaspuntjes met de paddenstoelen, uienringen en walnoten over de sla.
  • 6 Meng de bosvruchtenjam met het sinaasappelsap, de mosterd en port tot een sausje en sprenkel over de camembertpuntjes. Lekker met grof bruinbrood.

bereidingstip

In plaats van camembert kun je ook brie gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1350 kcal
vet 91 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 48 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip