- 1 Steek de barbecue aan en warm deze goed voor.
- 2 Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de puntpaprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
- 3 Leg de groente met de kerstomaatjes in een vuurvaste schaal en besprenkel met een beetje olijfolie. Kruid met zout en peper.
- 4 Plaats op de barbecue en laat ongeveer 15 minuten roosteren.
- 5 Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd in parten. Voeg na 10 minuten toe aan de geroosterde groente en laat dus nog 5 minuten mee roosteren.
- 6 Snijd de bieslook en de peterselie fijn en meng met de Griekse yoghurt. Kruid eventueel met een beetje zout en peper en verfris met een klein beetje citroensap en -rasp.
- 7 Kruid de zalmfilets met zout en peper en smeer lichtjes in met olijfolie.
- 8 Leg op de barbecue en laat aan beide kanten roosteren. Reken ongeveer 4 minuten per kant. De zalm mag nog glazig zijn van binnen. Neem van de barbecue en rasp er een beetje citroenschil over en een beetje citroensap.
- 9 Dresseer de groente op het bord en leg er de gegrilde zalmfilet op.
- 10 Lepel er lekker wat van de kruidenyoghurt over.
bereidingstip
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten