2 personen
lunch, hoofdgerecht

Maaltijdsalade van gegrilde groente met zalmfilet van de barbecue

terug naar recept
home recepten Maaltijdsalade van gegrilde groente met zalmfilet van de barbecue

Maaltijdsalade van gegrilde groente met zalmfilet van de barbecue

ingrediënten


2 personen
zout
vers gemalen peper
1 scheutje olijfolie
1 halve citroen
4 takjes krulpeterselie
1 half bakje bieslook
4 eetlepels Griekse yoghurt
2 stuks zalmfilet
200 gram kerstomaatjes
2 rode puntpaprika's
1 halve broccoli

  • 1 Steek de barbecue aan en warm deze goed voor.
  • 2 Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de puntpaprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
  • 3 Leg de groente met de kerstomaatjes in een vuurvaste schaal en besprenkel met een beetje olijfolie. Kruid met zout en peper.
  • 4 Plaats op de barbecue en laat ongeveer 15 minuten roosteren.
  • 5 Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd in parten. Voeg na 10 minuten toe aan de geroosterde groente en laat dus nog 5 minuten mee roosteren.
  • 6 Snijd de bieslook en de peterselie fijn en meng met de Griekse yoghurt. Kruid eventueel met een beetje zout en peper en verfris met een klein beetje citroensap en -rasp.
  • 7 Kruid de zalmfilets met zout en peper en smeer lichtjes in met olijfolie.
  • 8 Leg op de barbecue en laat aan beide kanten roosteren. Reken ongeveer 4 minuten per kant. De zalm mag nog glazig zijn van binnen. Neem van de barbecue en rasp er een beetje citroenschil over en een beetje citroensap.
  • 9 Dresseer de groente op het bord en leg er de gegrilde zalmfilet op.
  • 10 Lepel er lekker wat van de kruidenyoghurt over.

bereidingstip

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten

Terugroepactie | Kips Vega Paté