2 personen
hoofdgerecht

maaltijdsalade van krieltjes, rode biet en makreel

terug naar recept
recepten maaltijdsalade van krieltjes, rode biet en makreel

maaltijdsalade van krieltjes, rode biet en makreel

ingredi├źnten

450 gram voorgekookte krieltjes

300 gram gekookte rode bieten

4 eetlepels Griekse yoghurt

4 takjes krulpeterselie

1 halve citroen (sap en rasp)

1 middelgrote handappel

220 gram gerookte makreelfilet

2 eetlepels walnoten

1 snufje versgemalen peper

1 snufje zout


  • 1 Breng in een ruime pan water met een snuf zout aan de kook en kook er de krieltjes 8 minuten in. Giet af en laat goed uitwasemen.
  • 2 Snijd ondertussen de gekookte bieten in grove blokjes en het vruchtvlees van de appel in staafjes.
  • 3 Snijd de peterselie zo fijn mogelijk.
  • 4 Meng in een kom de yoghurt met de fijngesneden peterselie, het citroensap en de -rasp en kruid met zout en peper.
  • 5 Maak de krieltjes aan met deze yoghurtdressing en roer er de rode bieten doorheen.
  • 6 Verdeel over 2 borden en pluk de makreelfilet tot grove stukken. Verdeel over de salade. Bestrooi met de gesneden appel en de walnoten en strooi er eventueel nog wat fijngesneden peterselie overheen.

recall Verstegen tafelstrooiers bekijk hier