4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Maaltijdsalade van witlof en gegrilde lente-ui

Maaltijdsalade van witlof en gegrilde lente-ui

ingrediënten


30 min
4 personen
6 eetlepels notendressing
1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

50 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

100 gram overjarige brokkelkaas
50 gram pecannoten
1 groene appel

dit product is niet beschikbaar

4 kleine stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Verwijder het donkergroene stuk van de lente-uitjes en snijd de uitjes in lange stukken. Meng met 2 eetlepels olie en wat zout.
  • 2 Gril de stukken lente-ui in een grillpan op middelhoge stand rondom lichtbruin.
  • 3 Snijd een stukje van de onderkant van de stronkjes witlof en snijd de bladeren los. Halveer de bladeren eventueel.
  • 4 Snijd de appel eerst in kwarten en dan in dunne plakjes.
  • 5 Meng de witlof met de appel, pecannoten, kaas, veldsla en gegrilde lente-ui.
  • 6 Verwarm de grillpan opnieuw. Snijd de ciabatta in 12 schuine plakken. Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met de rest van de olie en gril ze aan beide kanten bruin.
  • 7 Leg het brood per 3 sneetjes in een stervorm op grote borden. Schep een gedeelte van de notendressing door de salade en verdeel de salade over het brood op de borden. Maal er wat peper over en serveer met de rest van de dressing.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes