4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Mac & cheese-potjes

Mac & cheese-potjes

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

125 gram hamblokjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

70 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram macaroni

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 (ramequin)bakjes

8 ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de macaroni 2 minuten korter dan de kooktijd op de verpakking, zodat de pasta nog net niet gaar is.
  • 2 Verhit de boter in een (steel)pan en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot er een roux ontstaat. Voeg vervolgens in een dun straaltje de melk toe en roer met een garde tot een romige saus. Voeg tweederde van de kaas toe en roer door totdat deze gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Meng de kaassaus, hamblokjes, doperwten en wortel door de macaroni en verdeel over de ovenschaaltjes. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 40 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate