4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Macaroni met kaas

Macaroni met kaas

ingrediënten


35 min
4 personen
2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

150 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

350 gram macaroni

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de macaroni 2 minuten korter dan de aangegeven kooktijd, zodat de pasta nog net niet gaar is.
  • 2 Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot een roux. Voeg in gedeelten de melk toe en blijf met een garde roeren tot een romige saus ontstaat. Roer 100 gram oude en 100 gram jonge kaas erdoor totdat de kaas gesmolten is. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 3 Meng de kaassaus door de macaroni. Schep dit mengsel in de ovenschaal en bestrooi met het broodkruim en de rest van de kaas. Bak het gerecht in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.

bereidingstip

Serveer bij de macaroni met kaas naar wens aan met een salade of wat rauwkost.. Vervang de macaroni door penne of fusilli.. Voeg aan deze macaroni met kaas ook eens hamblokjes toe. . Schep een laag geroerbakte spinazie op de bodem van de ovenschaal en dek af met de macaroni met kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 29 gram