- 1 Breng ruim 1 liter water aan de kook in een ruime kookpan. Dep de reepjes kipfilet met keukenpapier droog en schep ze om met 2 eetlepels olie, knoflook, kerriepoeder en wat zout en zwarte peper.
- 2 Strooi de macaroni in de pan met kokend water, roer om en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3 Verhit een wok of braadpan op hoog vuur 2 minuten voor. Temper het vuur, schep de kipreepjes erin en bak ze 2 minuten. Zet het vuur weer hoog, schep de kipreepjes om en bak weer 2 minuten.
- 4 Voeg eventueel nog 1 eetlepel olie toe, schep de champignons en de prei in de pan en roerbak 5 minuten.
- 5 Voeg de roomkaas, 1 kopje kookwater van de pasta en het bouillontablet toe. Laat de kaas al roerend smelten. Laat de macaroni in het vergiet uitlekken en schep deze door de groentesaus.
bereidingstip
Je kunt ook voorgesneden prei en champignons gebruiken. Dan is je voorbereidingstijd een stuk korter en is dit gerecht nog sneller klaar.
wijnadvies
Ga voor Italiaans: een Soave, Verdicchio, pinot grigio of zelfs een volle, zonnige chardonnay uit Sicilië.