4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Macaroni met kruidige gehaktsaus

Macaroni met kruidige gehaktsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 blik gepelde tomaat

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram penne

dit product is niet beschikbaar

500 gram macaroni

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de champignons. Schep ze uit de pan en houd apart.
  • 2 Bak het gehakt rul in het bakvet. Schep de knoflook, paprika, ui, prei en bleekselderij erdoor en bak 3-4 minuten mee.
  • 3 Voeg de tomaten met sap, de tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en stoof zachtjes 4-5 minuten. Meng de champignons erdoor.
  • 4 Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep door het gehaktmengsel. Bestrooi met de kaas.

bereidingstip

Vervang de groenten en champignons door een zak Italiaanse wokgroenten.. Roer 2 eetlepels pesto door dit gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 975 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 100 gram
eiwit 46 gram