4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Macaroni met sardientjes, tomaat en aubergine

Macaroni met sardientjes, tomaat en aubergine

ingrediënten


15 min
4 personen
3 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes tonijn in olie

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes sardinesfilets
scheutje witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

300 gram grote macaroni

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de macaroni met zout beetgaar.
  • 2 Bestrooi de aubergine, in kleine blokjes, met zout. Verhit de olijf- of zonnebloemolie en bak hierin de aubergine goudbruin. Schep de aubergine op keukenpapier en laat uitlekken.
  • 3 Fruit in het bakvet de ui en knoflook en schep de tomatenstukjes erdoor. Bak 3 minuten.
  • 4 Voeg eventueel een scheutje witte wijn (of een beetje kookvocht) toe. Voeg de sardientjes of tonijn op olie, de aubergine, de verse tijmblaadjes en 1 eetlepel gehakte (platte) peterselie toe. Laat de saus iets indikken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de uitgelekte pasta erdoor en bestrooi met nog 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels