- 1 Breng 1.5 liter water aan de kook. Voeg zout toe en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de macaroni in een vergiet en laat kort uitlekken.
- 2 Schep de macaroni terug in de pan en voeg de mascarpone, pepersnippers (of sambal), citroenschil, peterselie, zalmstukjes, gerookte zalmsnippers en garnalen toe.
- 3 Verwarm het geheel al omscheppend, zodat de mascarpone smelt en de zalmstukjes nét gaar worden, ze mogen nog een beetje glazig zijn. Verdeel de macaroni over twee diepe borden en maal er naar smaak wat zout en peper over.
bereidingstip
Wie van dit gerecht een maaltijd wil maken, kan bijvoorbeeld diepvriesdoperwtjes of spinazie toevoegen. Dat smaakt allebei heerlijk bij de room en de vis! Of begin de maaltijd met een frisse salade.
wijnadvies
Dit gerecht vraagt om een verfrissende begeleider, een Elzasser Pinot Blanc, een Duitse Riesling Classic of een Italiaanse Soave.