4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Macaronischotel met ham en andijvie

Macaronischotel met ham en andijvie

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

175 gram jong belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram hamblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 pak kookroom light
500 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram vlugkokende macaroni

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper intussen de ui. Voeg de laatste 3 min. van de kooktijd de andijvie en ui toe aan de macaroni en kook samen gaar.
  • 2 Giet de macaroni met de andijvie en ui af. Laat uitlekken en doe terug in de pan.
  • 3 Voeg de kookroom, hamblokjes en de helft van de kaas toe. Pers de knoflook boven de macaroni uit en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de macaroni in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en het paneermeel.
  • 5 Bak de macaronischotel in de oven in 15-20 min. goudgeel.

bereidingstip

Liever zonder vlees? Vervang de ham door 250 g champignons in plakjes. Kook de champignons de laatste 5 min. met de macaroni en andijvie mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 836 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 114 gram
eiwit 46 gram