4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Mais-bonensalade

Mais-bonensalade

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels seroendeng

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 blik kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 maiskolven

dit product is niet beschikbaar

100 gram tempé
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de tempé in circa 8 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Rooster de maiskolven op de barbecue of kook ze in circa 15 minuten gaar in water met zout. Snijd de maiskorrels van de kolven.
  • 2 Meng de mais met de cherry-/kerstomaatjes en kidneybonen. Voeg dressing toe en schep een paar keer om. Voeg de koriander en munt toe en schep weer kort om. Schep de seroendeng en de tempé erdoor.

bereidingstip

Deze salade is lekker met sambal-kokodressing (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/sambal-kokosdressing/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram