4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
recepten Mais-cappuccino

Mais-cappuccino

ingrediënten


20 min
4 personen
500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes mais

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de rozemarijn en mais toe en bak de mais en ui lichtbruin.
  • 2 Houd 2 eetlepels peterselie apart om te garneren. Voeg de bouillon en de rest van de peterselie toe en kook 5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en zeef deze vervolgens.
  • 3 Voeg de melk toe en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep nogmaals om deze extra schuimig te maken.
  • 4 Serveer de soep in kopjes bestrooid met peterselie.

bereidingstip

Serveer dit recept met geroosterd brood of soepstengels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip