voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
recepten Mais-cappuccino

Mais-cappuccino

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

2 uien

2 takjes rozemarijn

2 blikjes mais

bosje peterselie

500 milliliter groentebouillon

500 milliliter melk


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de rozemarijn en mais toe en bak de mais en ui lichtbruin.
  • 2 Houd 2 eetlepels peterselie apart om te garneren. Voeg de bouillon en de rest van de peterselie toe en kook 5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en zeef deze vervolgens.
  • 3 Voeg de melk toe en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep nogmaals om deze extra schuimig te maken.
  • 4 Serveer de soep in kopjes bestrooid met peterselie.

bereidingstip

Serveer dit recept met geroosterd brood of soepstengels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 7 gram