voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Mais-cappuccino

Mais-cappuccino

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

2 uien

2 takjes rozemarijn

2 blikjes mais

bosje peterselie

500 milliliter groentebouillon

500 milliliter melk


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de rozemarijn en mais toe en bak de mais en ui lichtbruin.
  • 2 Houd 2 eetlepels peterselie apart om te garneren. Voeg de bouillon en de rest van de peterselie toe en kook 5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en zeef deze vervolgens.
  • 3 Voeg de melk toe en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep nogmaals om deze extra schuimig te maken.
  • 4 Serveer de soep in kopjes bestrooid met peterselie.

bereidingstip

Serveer dit recept met geroosterd brood of soepstengels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 7 gram