8 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, tussendoortje, brunch
recepten Maisbroodmuffins met abrikozen, amandel en limoenricotta

Maisbroodmuffins met abrikozen, amandel en limoenricotta

ingrediënten


30 min
8 personen
2 eetlepels witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel limoenrasp

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen
100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen
5 sneeën maisbroden

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

12 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de sneetjes brood met de amandelen en de suiker fijn.
  • 2 Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng het broodmengsel met de abrikozen, de rozijnen, de eieren, de melk en de boter.
  • 3 Schep dit mengsel in de muffinvorm of cakevormpjes zodat ze voor 3/4 gevuld zijn.
  • 4 Bak de muffins circa 20 minuten in het midden van de oven. (Dit kan ook een dag van tevoren, mits u ze daarna afgesloten bewaart).
  • 5 Meng de ingrediënten voor de limoenricotta en serveer deze bij de maisbroodmuffins.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 8 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier