4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Maisgazpacho

Maisgazpacho

ingrediënten


15 min
4 personen
3 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

ui

dit product is niet beschikbaar

340 gram mais

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

staafmixer

4 kleine glaasjes

  • 1 Houd 1 el maïs apart. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de rest van 1 uitgelekt blik maïs (340 g) met ½ gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, ½ komkommer in blokjes, 250 ml afgekoelde groentebouillon, 2 el olijfolie extra vierge en 3 takjes platte peterselie.
  • 2 Breng op smaak met het sap van ½ limoen, zout en peper.
  • 3 Zet de soep minstens 1 uur in de koelkast om koud te worden. Schenk ter plekke de soep in 4-6 kleine glazen en garneer met de apart gehouden maïs en een toefje peterselie.

bereidingstip

Voeg voor een dunnere gazpacho extra water toe.. Breng de soep pittig op smaak met tabasco.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 76 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 2 gram