4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Maiskoekjes met chilidip

Maiskoekjes met chilidip

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

100 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram mais

dit product is niet beschikbaar

100 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Klop het ei los met de melk en een snuf zout. Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet het eimengsel erin en klop tot een glad beslag. Roer de mais, bosui, sambal en knoflook door het beslag.
  • 2 Verhit wat olie in een koekenpan. Schep met behulp van 2 lepels 3-4 porties beslag in de pan en strijk glad. Bak de koekjes in circa 2 minuten per kant lichtbruin en gaar. Laat de maiskoekjes uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot het beslag op is.
  • 3 Meng de crème fraîche met de chilisaus en serveer als dip bij de maiskoekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 9 gram