eenvoudig
40 min.
bijgerecht
recepten Maiskolven met tacokruiden en feta

Maiskolven met tacokruiden en feta

ingrediënten


40 min
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes Mexicaanse kruidenmix fajita

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

4 maiskolven

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

aluminiumfolie

  • 1 Steek de barbecue aan. Verwijder het blad en de draden van de maiskolven.
  • 2 Smeer de maiskolven in met de boter en bestrooi met de helft van de Mexicaanse kruiden. Verpak de kolven in aluminiumfolie en rooster ze op de barbecue in circa 35 minuten gaar.
  • 3 Neem de mais uit het folie en bestrijk met de mayonaise. Bestrooi rondom met de rest van de kruiden, feta en koriander.

bereidingstip

Gebruik een kant-en-klare Mexicaanse kruidenmix voor dit recept, bijvoorbeeld voor taco's. fajita's of burrito's.. Snijd de maiskorrels van de kolven en gebruik ze als vulling voor bijvoorbeeld taco's.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip