eenvoudig
40 min.
bijgerecht
recepten Maiskolven met tacokruiden en feta

Maiskolven met tacokruiden en feta

ingrediënten


40 min
bosje koriander
100 gram feta
3 eetlepels mayonaise
2 zakjes Mexicaanse kruidenmix fajita
2 eetlepels boter
4 maiskolven

benodigdheden

barbecue

aluminiumfolie

  • 1 Steek de barbecue aan. Verwijder het blad en de draden van de maiskolven.
  • 2 Smeer de maiskolven in met de boter en bestrooi met de helft van de Mexicaanse kruiden. Verpak de kolven in aluminiumfolie en rooster ze op de barbecue in circa 35 minuten gaar.
  • 3 Neem de mais uit het folie en bestrijk met de mayonaise. Bestrooi rondom met de rest van de kruiden, feta en koriander.

bereidingstip

Gebruik een kant-en-klare Mexicaanse kruidenmix voor dit recept, bijvoorbeeld voor taco's. fajita's of burrito's.. Snijd de maiskorrels van de kolven en gebruik ze als vulling voor bijvoorbeeld taco's.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 10 gram
recalls Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier