4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht, bijgerecht
recepten Maissoep met chorizo

Maissoep met chorizo

ingrediënten


25 min
4 personen
1 handje tortillachips

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

75 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

600 gram mais

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Houd 2 eetle­pels mais apart en voeg de rest van de mais met de bouillon toe aan de pan. Laat 10 minuten pruttelen.
  • 2 Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo knapperig. Voeg de helft van de crème fraîche toe aan de soeppan en pureer met een staaf­ mixer tot een romige soep. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de soep in kommen en garneer met de rest van de crème fraîche, overige mais, chorizo, wat bakvet van de chorizo en chilipeper. Serveer direct met tortillachips.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 10 gram