- 1 Snijd 1 ui in partjes. Verhit de bouillon met de partjes ui en de bleekselderij.
- 2 Kook het vlees hierin zachtjes 1-1,5 uur, tot het vlees zacht is. Schep het vlees uit de bouillon, bewaar de bouillon en laat de riblappen afkoelen.
- 3 Snipper intussen de rest van de uien. Meng voor de salsa de helft van de gesnipperde ui met 1 eetlepel olie, 3 tomaten, zout en peper. Houd apart.
- 4 Pluk of trek het vlees in draadjes. Verhit 2 eetlepels olie in een kookpan en fruit hierin de rest van de ui en de knoflook.
- 5 Meng de paprika, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper erdoor. Schep het vlees erdoor met de rest van de tomatenblokjes.
- 6 Verwarm de bouillon en giet deze bij het vleesmengsel. Schep de rijst erdoor en kook zachtjes circa 15 minuten, tot de rijst gaar is. Roer af en toe om.
- 7 Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak hierin de eieren en de bananen. Serveer het rijstgerecht met ei en banaan en geef de salsa apart erbij.
bereidingstip
Neem hacheevlees of runderlappen in plaats van riblappen voor dit gerecht.. Vervang de 2 gewone bananen in dit recept door 4 bakbananen.