gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Makkelijke chocoladetaart

Makkelijke chocoladetaart

ingrediënten


20 min
250 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

250 gram chocolade

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter koffie

dit product is niet beschikbaar

375 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

theelepel zout

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 grote eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed de taartvorm met bakpapier.
  • 2 Doe alle ingrediënten, samen met 0.5 theelepel zout in de kom van een foodprocessor en meng ze (of doe ze in een mengkom en meng ze met een mixer). Schenk het mengsel in de beklede vorm en strijk de bovenkant glad.
  • 3 Bak de taart 1 uur of tot een prikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat de taart in de vorm afkoelen. Bewaar hem eventueel luchtdicht verpakt of vries hem in voor later gebruik.
  • 4 Smelt voor de ganache de chocolade met de room op laag vuur of in de magnetron in 1-2 minuten en roer elke 30 seconden tot de chocolade helemaal is gesmolten en het mengsel romig is.
  • 5 Druppel de ganache over de achterkant van een lepel op de taart of laat de ganache afkoelen tot hij stevig genoeg is om met een pannenkoekmes over de taart te worden uitgestreken. Versier de taart eventueel met verse frambozen of bestuif hem met poedersuiker.

bereidingstip

De taart kan goed afgesloten circa één week in de koelkast worden bewaard of kan - zonder glazuur - worden ingevroren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 9 gram