4 personen
uitdagend
55 min.
klein gerecht, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Makreel ‘gegaard’ in wei met citrus en koolraap

Makreel ‘gegaard’ in wei met citrus en koolraap

ingrediënten


55 min
4 personen
4 koolrapen
60 gram eiwitten

dit product is niet beschikbaar

800 gram grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

160 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

40 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

40 gram geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

20 gram eiwitten

dit product is niet beschikbaar

2 rode grapefruits

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels kurkuma

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

120 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

40 gram harissa

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 grapefruit

dit product is niet beschikbaar

4 makreelfilets, naturel
2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

1 liter yoghurt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Was de koolrapen goed, schil ze en halveer ze. Meng het zout met het eiwit.
  • 2 Leg de koolrapen met de platte kant naar beneden op de bakplaat en bedek ze met het zoutmengsel. Bak circa 45 minuten in de oven.
  • 3 Meng de wei (uitlekvocht van 1 l yoghurt) met het citroensap en 10 gram zout in een lage schaal. Verwijder het vel van de makreel en marineer de visfilets in het uitlekvocht circa 5 minuten in de koelkast.
  • 4 Haal de ‘gegaarde’ makreelfilets voorzichtig uit het vocht en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer de makreel met de dressing, zoetzure ui, grapefruit en toefjes yoghurtsaus. Zet de koolraap erbij en breek de zoutkorst open.
  • 5 Serveer de makreel met de zoetzure rode ui, grapefruit, citrusdressing en spuit wat yoghurtsaus ernaast. Zet de koolraap erbij en breek de zoutkorst open.

bereidingstip

Gebruik de yoghurt voor een ander gerecht of gebruik de wei van de olijvencake met artisjok-tomaatvulling en kruidenhangop, (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/olijvencake-met-artisjok-tomaatvulling-en-kruidenhangop/">klik hier voor het recept</a>).. Vervang de harissa in de dressing eventueel door ½ fijngehakte rode peper die je kort bakt.. Vervang de koolraap eventueel door knolselderij of pompoen.

wijnadvies

Drink bij dit recept Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 751 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 16 gram