4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Makreel in sambal-ketjapsaus

Makreel in sambal-ketjapsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 zak kroepoek

dit product is niet beschikbaar

1 pot atjar tjampoer

dit product is niet beschikbaar

4 gestoomde makrelen
citroen

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de bosui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de sambal, ketjap en het limoensap toe en bak nog 2 minuten op een lage stand.
  • 2 Leg de makreelfilets in de saus en wentel een paar keer om. Leg het deksel op de pan en laat 5-8 minuten stoven tot de vis door en door warm is.
  • 3 Serveer de makreel met de rijst, atjar en kroepoek.

wijnadvies

De pittigheid van de makreel vraagt om frissigheid. Een echt Sauvignon Blanc-gerecht, kies eens voor die van Jean Sablenay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté