4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Makreel-quinoasalade met avocado

Makreel-quinoasalade met avocado

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

250 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel er koud water over, laat uitlekken en afkoelen.
  • 2 Besprenkel de avocado met de helft van het citroensap. Verdeel de makreelfilets in stukken.
  • 3 Meng de rest van het citroensap met de bosui, de helft van de koriander, olijfolie (zee)zout en peper. Schep deze dressing met de avocado en makreel door de quinoa.
  • 4 Bestrooi de salade met de rest van de koriander en de granaatappelpitjes. Lekker met bruinbrood.

bereidingstip

Vervang de koriander in dit recept door basilicum of dille.. Neem zilvervliesrijst in plaats van quinoa.. In plaats van makreel is gerookte zalm ook lekker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 870 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 32 gram