6 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Makreelmousse

Makreelmousse

ingrediënten


20 min
6 personen
2 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

  • 1 Maal de makreel, ansjovis, chilipeper, citroenrasp en -sap in een keukenmachine tot een fijn mengsel en zet in de koelkast.
  • 2 Klop het eiwit met een snufje zout stijf.
  • 3 Roer de mascarpone in een kom los en schep de makreel en dille erdoor. Breng verder op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroensap.
  • 4 Spatel voorzichtig het eiwitschuim erdoor tot alles gelijkmatig is verdeeld.
  • 5 Schep de mousse over in een spuitzak en gebruik de mousse als vulling voor stukjes groente als cherrytomaatjes, komkommer, bleekselderij, wortel, gehalveerde radijsjes, in ruiten gesneden paprika of op een toastje.

wijnadvies

Gatão vinho verde en Lizard pinot grigio


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 135 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté