4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Makreelsalade met appel en radijs

Makreelsalade met appel en radijs

ingrediënten


25 min
4 personen
8 gerookte makreelfilets
150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter halfvolle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

3 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng in een grote kom sinaasappelrasp en -sap met de bosui, cayennepeper, yoghurt en honing.
  • 2 Schil de overige sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Schep ze met de radijs, appel en bleekselderij door de dressing.
  • 3 Verdeel de sla gemengd met radijsblad over de borden of op een schaal en leg de salade en makreelfilets erop.

bereidingstip

Vervang de makreelfilets door een hele makreel. Verwijder hiervan vel en graten en verdeel het visvlees in stukjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 30 gram