4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Makreelsalade met avocadomousse en limoen

Makreelsalade met avocadomousse en limoen

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 avocado's

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

500 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine krop sla

  • 1 Scheur de sla iets kleiner en meng de spinazie erdoor. Meng de helft van het limoensap door de appel tegen het verkleuren. Snijd de makreelfilet in kleinere stukken en meng door de appelreepjes.
  • 2 Meng de yoghurt met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Pureer de avocado’s met de rode peper, de rest van het limoensap en 1 eetlepel olijfolie.
  • 3 Verdeel de gemengde sla over borden of kommen en besprenkel met de yoghurtdressing. Verdeel de avocadopuree en het appel-makreelmengsel erover.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie en bak de broodblokjes krokant. Bestrooi de salade met de bieslook en croutons.

bereidingstip

Vervang de makreel door gerookte zalm of haring.. Neem rucola in plaats van spinazie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 66 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 36 gram