4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Mandarijn-muntjelly met amandelcrunch

Mandarijn-muntjelly met amandelcrunch

ingrediënten


25 min
4 personen
sinaasappellikeur
75 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

15 mandarijnen

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bolle glazen schaal

puddingvorm

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Klop het eiwit los met de honing en roer het amandelschaafsel erdoor. Verdeel dit mengsel in een dunne laag over de bakplaat en bak circa 15 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en breek de crunch in stukjes.
  • 3 Houd de bodem van de puddingvorm kort in heet water en stort de jelly op een schaal of bord. Garneer met de amandelcrunch en druppel eventueel wat likeur eromheen.

bereidingstip

Maak de jelly van dit recept ook eens in kleine (vis)vormpjes of timbaaltjes.. Vervang de mandarijnen door 6 sinaasappels.

wijnadvies

Neirano Asti Spumante.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 9 gram