4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Mandarijn-panna cotta met kokos

Mandarijn-panna cotta met kokos

ingrediënten


15 min
4 personen
50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

3 mandarijnen

dit product is niet beschikbaar

40 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine glaasjes

  • 1 Week de gelatine in koud water. Verwarm intussen de slagroom met de kokosmelk en suiker in een steelpan.
  • 2 Rasp 1 eetlepel van de mandarijnenschil en pers 1 mandarijn uit. Voeg de rasp, het sap en de helft van de kokos toe aan de kokosroom.
  • 3 Knijp de gelatineblaadjes uit. Neem de pan van de warmtebron en roer de gelatine met een garde door de room. Spoel de glaasjes om met koud water, giet de room erin en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Verwijder de schil van de overige mandarijnen en snijd in kleine blokjes. Garneer de panna cotta met de mandarijn en de overige kokos.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 4 gram