4 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht, tussengerecht
home recepten Mandarijngranita met prosecco

Mandarijngranita met prosecco

ingrediënten


15 min
4 personen
500 milliliter prosecco

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter citroensap

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter mandarijnensap

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter mandarijnensap

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de suiker met 100 ml water tot de suiker is opgelost. Meng deze suikersiroop met het mandarijnen- en citroensap en roer goed door.
  • 2 Giet dit mengsel in een breed, ondiep diepvriesbakje en zet circa 1 uur in de diepvries. Roer het mengsel vervolgens elk half uur goed door tot na circa 2,5 uur mooie ijskristallen zijn gevormd en alles bevroren is.
  • 3 Schep de granita in cocktailglazen, schenk de prosecco erbij en serveer direct.

bereidingstip

Vervang voor de kinderen de prosecco in dit recept door koolzuurhoudend water met appel- of sinaasappelsmaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté