-
1
Snijd het witte gedeelte van de citroengrasstengel fijn. Verhit de suiker met
4 eetlepels water en een snuf zout in een koekenpan met dikke bodem. Laat smelten
tot er een lichtbruine karamel ontstaat. Voeg de sesam toe
en laat verder koken tot de karamel een mooie bruine kleur
heeft.
-
2
Giet de karamel op de bakplaat en strijk met een spatel uit tot circa ½ cm dik. Laat circa 30 minuten afkoelen en hard worden. Breek de karamel dan in stukken
-
3
Pureer de bevroren mango, banaan en het citroengras in een blender in circa 5 minuten tot een romige sorbet. Schep tussendoor om met een lepel als de blender vastloopt en voeg eventueel een scheutje ijskoud water toe om het ijs smeuïger te maken. Serveer, als het ijs een fluweelzachte structuur heeft, in bolletjes in een kom met stukken sesamkaramel.
bereidingstip
Vervang het citroengras in dit recept door de rasp van 1⁄2 limoen.