4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Mango-citroengrassorbet met sesamkaramel

Mango-citroengrassorbet met sesamkaramel

ingrediënten


20 min
4 personen
1 banaan

dit product is niet beschikbaar

3 mango's

dit product is niet beschikbaar

75 gram sesamzaad
100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

blender

  • 1 Snijd het witte gedeelte van de citroengrasstengel fijn. Verhit de suiker met 4 eetlepels water en een snuf zout in een koekenpan met dikke bodem. Laat smelten tot er een lichtbruine karamel ontstaat. Voeg de sesam toe en laat verder koken tot de karamel een mooie bruine kleur heeft.
  • 2 Giet de karamel op de bakplaat en strijk met een spatel uit tot circa ½ cm dik. Laat circa 30 minuten afkoelen en hard worden. Breek de karamel dan in stukken
  • 3 Pureer de bevroren mango, banaan en het citroengras in een blender in circa 5 minuten tot een romige sorbet. Schep tussendoor om met een lepel als de blender vastloopt en voeg eventueel een scheutje ijskoud water toe om het ijs smeuïger te maken. Serveer, als het ijs een fluweelzachte structuur heeft, in bolletjes in een kom met stukken sesamkaramel.

bereidingstip

Vervang het citroengras in dit recept door de rasp van 1⁄2 limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté