4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht, nagerecht/desserts, nagerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Mango-limoensorbet en verse frambozen- saus

Mango-limoensorbet en verse frambozen- saus

ingrediënten


10 min
4 personen
100 gram diepvriesframbozen

dit product is niet beschikbaar

100 gram verse frambozen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

theelepel limoensap
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

3 mango's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Pureer het mangovlees met de limoen en honing helemaal tot moes. Verspreid het over een stukje bakpapier en leg dit afgedekt op een plat bord 2 uur in de vriezer.
  • 2 Houd een paar frambozen achter en pureer de overige frambozen met een paar druppels limoensap helemaal fijn tot knalrode saus. Zet dit afgedekt weg in de koelkast.
  • 3 Neem de bevroren fruitmoes uit de vriezer en hak het in stukjes. Pureer dit nogmaals (kort met de pulsknop, in de blender) totdat de ijskristallen helemaal fijn zijn.
  • 4 Doe de sorbet over in een bak en laat deze eventueel nog even in de vriezer staan. Of serveer direct in bolletjes met een beetje van de saus en wat achtergehouden frambozen.

bereidingstip

Garneer eventueel met een paar schijfjes achtergehouden mango.

wijnadvies

Kies voor een lichte wijn met een zoetje en een klein zuurtje: witte Crevino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté