4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Mango-quinoa bowl

Mango-quinoa bowl

ingrediënten


20 min
4 personen
2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

2 paprika's

dit product is niet beschikbaar

200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

300 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

1 blik zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

250 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar

1 zakje tacokruiden

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Houd een paar muntblaadjes apart voor de garnering. Pureer ½ mango met de rest van de munt, het limoensap, 5 eetlepels olijfolie en de tacokruiden. Houd apart.
  • 2 Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet zodra de quinoa gaar is de zwarte bonen erbij. Giet het kookvocht af en laat uitstomen.
  • 3 Verhit de rest van de olie en bak hierin de tofu op een hoge stand aan alle kanten goudbruin. Neem de pan van de warmtebron en giet de chilisaus erbij. Schep een paar keer om. Blancheer de peultjes.
  • 4 Meng de quinoa en bonen met de helft van de dressing en schep in kommen. Leg de peultjes, paprika, wortel, komkommer, avocado en rest van de mango en munt erop. Schep de tofu erbij en giet de rest van de mangodressing erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip