4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Mango sticky rice

Mango sticky rice

ingrediënten


30 min
4 personen
75 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

75 gram ongezouten pecannoten

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst in 300 ml kokosmelk met 100 ml water, 2 eetlepels suiker en 1 theelepel zout ongeveer 10 minuten, tot het vocht is opgenomen.
  • 2 Laat nog 15 minuten afgedekt staan. Kook de rest van de kokosmelk met de overige suiker tot de helft in.
  • 3 Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Vul een ingevet kommetje ofkopje met de rijst en keer om op een bord.
  • 4 Herhaal dit op de andere borden. Rooster de noten in een droge, hete koekenpan. Verdeel de kokossaus over de rijst, leg de mango ernaast en bestrooi met de noten.

bereidingstip

Vervang in dit recept de sushi- of risottorijst door kleefrijst (toko). Deze moet eerst geweekt worden in koud water. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté