4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Mango-yoghurtbavarois

Mango-yoghurtbavarois

ingrediënten


40 min
4 personen
munt
150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram mango's

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Week de gelatine in koud water. Schil de mango. Maak met behulp van een dunschiller 12 lange slierten van de mango.
  • 2 Snijd de rest van het vruchtvlees van de pit en pureer glad. Verwarm deze mangopuree met de suiker, tot de suiker is opgelost.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot de gelatine is opgelost en laat het mengsel daarna afkoelen op kamertemperatuur.
  • 4 Voeg de yoghurt toe en roer goed door. Klop de slagroom stijf en voeg deze toe aan het mengsel.
  • 5 Giet de bavarois in mooie glazen en zet circa 3 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer met de mangoslierten en muntblaadjes.

wijnadvies

Serveer deze bavarois met een mousserende Gran Espanoso Cava Demi Sec.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 5 gram