10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Mangobavarois

Mangobavarois

ingrediënten


30 min
10 personen
bakje slagroom uit spuitbus
500 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter limonadesiroop exotisch fruit

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil een van de mango's, snijd het vruchtvlees van de pit en pureer het in de foodprocessor. Roer de mangopuree door een fijne zeef om de eventuele draden kwijt te raken.
  • 2 Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Los de gelatine met aanhangend vocht op (de gelatine mag niet koken!). Roer de gelatine met de limonadesiroop en de mangopuree door de yoghurt en zet het mengsel in de koelkast.
  • 3 Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Spatel de slagroom door het yoghurtmengsel zodra dat begint op te stijven.
  • 4 Schep de bavarois in een mooie glazen schaal en zet afgedekt minstens 4 uur, maar liever nog een hele nacht in de koelkast.
  • 5 Schil de tweede mango en snijd het vruchtvlees in mooie parten van de pit. Garneer de pudding met de mangoparten en desgewenst nog met slagroomrozetten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram