4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Mangochutney

Mangochutney

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 kruidnagel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 schone jampot met deksel

  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht en goudbruin.
  • 2 Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit nog een minuut mee.
  • 3 Voeg de mango en de rest van de ingrediënten toe en breng op lage stand aan de kook. Laat de chutney nog circa 20 minuten zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met wat zout.
  • 4 Doe de chutney in een schone pot en laat afkoelen. Serveer koud bij gegrilde kip of varkensvlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 2 gram