4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Mangocurry met aubergine

Mangocurry met aubergine

ingrediënten


50 min
4 personen
tuinkers

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterdzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de olie en bak hierin de aubergine gaar. Houd apart. Pureer intussen de helft van de mango met de yoghurt, kurkuma en cayennepeper. Snijd de andere mangohelft in blokjes.
  • 2 Verhit de rest van de olie en voeg het mosterdzaad en komijnpoeder toe. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak geurig en goudbruin.
  • 3 Voeg het yoghurtmengsel, de aubergine en mangoblokjes toe. Kook intussen de rijst. Bestrooi de curry met de gebakken uitjes en tuinkers. Serveer met de rijst.

wijnadvies

Voeg nog wat kleur toe aan tafel door er een mooie rosé van Sensas bij te schenken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté