6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Mangotaart met kokos en limoen

Mangotaart met kokos en limoen

ingrediënten


20 min
6 personen
50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

volkorenkoekje

dit product is niet beschikbaar

bastognekoek

dit product is niet beschikbaar

biscuit

dit product is niet beschikbaar

150 gram koekjes

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm met losse bodem

vershoudfolie

  • 1 Vet de taartvorm licht in en bestuif met wat bloem. Meng het koekkruim met de gesmolten boter en nootmuskaat. Druk het mengsel met de bolle kant van een vochtige lepel in de vorm.
  • 2 Zet de vorm met bodem circa 1 uur in de koelkast of 30 minuten in de diepvries om op te stijven.
  • 3 Maak intussen de vulling. Breng de kokosmelk met de helft van de suiker en de vanille aan de kook.
  • 4 Klop de eidooiers met de rest van de suiker en de bloem tot een glad mengsel. Giet al roerende 1/3 van het kokosmelkmengsel erbij. Blijf goed roeren.
  • 5 Voeg dit eimengsel bij de rest van de kokosmelk in de pan en laat dit tijdens voortdurend roeren 2-3 minuten zachtjes doorkoken. Giet deze vulling in een lage schaal. Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.
  • 6 Smelt de chocolade 1-2 minuten op 800 Watt in de magnetron of au bain-marie. Bestrijk de koekbodem met de gesmolten chocolade en laat afkoelen.
  • 7 Verdeel, als de chocolade stevig is, de kokosvulling erover. Leg de mango- en limoenplakjes erop. Bestrooi met de geraspte kokos


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 7 gram