gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Mangotaartjes

Mangotaartjes

ingrediënten


20 min
4 witte schuimkransjes
1 mango

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

225 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Week voor de vulling de gelatine in koud water.
  • 2 Bestuif de taartvormpjes en het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 4 mm dik.
  • 3 Steek of snijd cirkels eruit die groot genoeg zijn om de vormpjes helemaal mee te bekleden. Snijd de randen netjes bij en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 4 Leg een cirkel bakpapier op de deegbodems en verdeel hier wat blindbakvulling over als steunvulling. Bak de bodempjes circa 20 minuten in de oven.
  • 5 Verwarm intussen voor de vulling het limoensap op een lage stand. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in het sap.
  • 6 Pureer het vruchtvlees van de mango en klop de gelatine erdoorheen. Neem de steunvulling met het bakpapier uit de vormpjes en bak de taartbodems nog een paar minuten verder.
  • 7 Laat de bodempjes afkoelen, neem ze uit de vormpjes en leg op een schaal. Giet de mangovulling erin en laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taartjes met grof verkruimelde schuimpjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté